TPCA
Back to list

TPCA dává šanci dvanácti nadějným projektům

30.04.2013

Kolínská automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën letos již podeváté podpoří neziskové organizace a jejich projekty na podporu regionu v rámci grantového programu TPCA Partnerství pro Kolínsko. Celkem přispěje částkou 4 000 000 korun, které rozdělí mezi 12 projektů v již tradičních kategoriích životní prostředí (4 projekty), bezpečná doprava (5 projektů) a vzájemné soužití (3 projekty).Letos se mezi nejúspěšnějšími umístil projekt s názvem „Bezpečně okolo TPCA“, který získá 700 000 korun. Celá kategorie bezpečná doprava získala vůbec nejvíce prostředků, 1 950 000 korun, následovaná kategorií vzájemné soužití, 1 180 000 korun, a životním prostředím, které na vzdělávání a rozvoj přírody obdrží 870 000 korun.

Projekty, které získají podporu, jsou již vybrány, lidé se však k nim mohou vyjádřit prostřednictvím facebookové stránky TPCA Partnerství pro Kolínsko v sekci Fotogalerie. Stačí favorizovaný projekt označit ikonou „To se mi líbí“, případně přidat svůj komentář. Tyto poradní hlasy veřejnosti jsou pro společnost TPCA důležité, protože jsou vodítkem pro výběr projektů v následujících ročnících grantového programu.

„Pro nás je obrovským zadostiučiněním fakt, že má tento projekt u neziskových organizací i u veřejnosti takový úspěch a že se nám dlouhodobě daří společnými silami rozvíjet kolínský region“, říká Kenta Koide prezident společnosti. Projekty i žádosti o granty jsou podle něho čím dál kvalitnější a rád je bude podporovat i nadále. „Zejména bych uvítal více projektů v oblasti životního prostředí, které jsou pro naši společnost klíčové,“ dodává prezident automobilky.

Vybrané projekty budou představeny široké veřejnosti ve čtvrtek 6. června 2013 od 18ti hodin v prostorách Městského divadla Kolín. Akci doprovodí kolínský Big Band, který si pozval speciálního hosta Petra Vondráčka. Vstupenky budou v prodeji od 30. května na pokladně kolínského divadla za symbolických 50 korun. Výtěžek ze vstupného bude věnován na dobročinné účely.