TPCA
Back to list

Vadim Petrov se stal generálním manažerem TPCA

17.04.2007

Generálním manažerem pro oblast lidských zdrojů a všeobecných záležitostí TPCA byl 16. dubna 2007 jmenován Vadim Petrov.

Vadim Petrov v TPCA pracuje od listopadu 2006 na místě koordinátora. Podílel se na zavádění nového benefitového programu, tzv. Z-konta, náborových aktivitách a projektech vnitřní i vnější komunikace.

„Úkolem Vadima Petrova jako generálního manažera bude rozvíjet lidské zdroje, stabilizovat je a zvýšit počet zaměstnanců z regionu. Vyhlásili jsme heslo Zapouštíme kořeny a máme tím na mysli etablování TPCA v regionu, v rámci ČR i ve vztahu k partnerům z auto průmyslu. Vadim Petrov je zkušený odborník a věříme, že bude pro naši společnost cenným přínosem.“ řekl prezident TPCA Yasuhiro Takahashi.

„TPCA je mladá a dynamická automobilka se zázemím špičkové technologie i silných mateřských společností, které deklarují zájem nejen na momentální produktivitě, ale i na tom, aby TPCA prosperovala v horizontu 30 – 40 let. K tomu je nutné najít si své místo v českém prostředí, v průmyslu i srůst s regionem. Chceme přesvědčit lidi z Kolínska, že není nutné odjíždět za kariérou do Prahy, ale že se jim nabízí skvělá příležitost doma. S tím souvisí také spolupráce se školami na všech úrovních, což je jednou z podmínek dosažení trvale udržitelného rozvoje společnosti. Už na úrovni základních škol je třeba zvýšit zájem o technické obory a profese. Chceme dobré zaměstnance udržet a nabídnout jim odbornou i osobní perspektivu.“ říká Vadim Petrov.

Vadim Petrov (49), původním povoláním hudebník, studoval andragogiku na FFUK a vzdělávání dospělých na universitě J. A. Komenského. V letech 1992-1996 působil jako tiskový mluvčí vlád Václava Klause. Poté pracoval jako poradce Ministerstva zahraničí České republiky při realizaci vládní komunikační strategie před vstupem ČR do EU. Spolupodílel se na veřejné diskuzi při sestavování strategického dokumentu vlády (tzv. Bílá kniha) k reformě školství, působil jako manažer pro komunikaci Státní informační politiky ve vzdělávání, apod. Před nástupem do TPCA pracoval na rozjezdu projektu finančníka Petra Kellnera Open Gate Boarding School - víceleté gymnázium kolejního typu. Je lektorem Public Relations a přednáší v MBA programu University of Manchester na Prague International Business School a na Národohospodářské fakultě VŠE. Vadim Petrov má tři děti. Ve volném čase se věnuje hře na klasickou kytaru, kterou vystudoval u prof. Jiřího Jirmala na Konzervatoři v Praze.

Matěj Matolín
tiskový mluvčí TPCA